Deze software stelt leerlingen in staat woorden en beelden te combineren en problemen met het vertellen van hun verhaal op te lossen die zij met alleen woorden niet zouden kunnen oplossen. De software omvat verschillende indelingssjablonen, ontworpen om leerlingen een geschikte werkbasis te geven afhankelijk van hun onderwijsniveau.

Zo biedt de sjabloon “stripverhaal” leerlingen de mogelijkheid om voor het vertellen van hun verhaal een reeks door tekst ondersteunde beelden te gebruiken. Sjablonen kunnen ook aan de voorkeuren en vaardigheden van de gebruiker worden aangepast. Leerlingen kunnen met behulp van een webcam, digitale camera of smart apparaat afbeeldingen van hun LEGO®-creaties maken en ze in de software importeren.

Met de proefversie van de StoryVisualizer-software kunt u alle functionaliteit ervaren, met uitzondering van de functies voor opslaan en afdrukken. De software wordt samen met het onderwijspakket geleverd als licentieovereenkomst voor één locatie.Probeer nu de nieuwe StoryVisualizer-software!

In de demonstratie zie je het volgende:

  • Eenvoudig foto’s en afbeeldingen importeren

  • Gebruik van diverse verhaalsjablonen voor verhalend en verklarend schrijven

  • Visuele verhaalindeling om leerlingen met de opbouw van hun verhaal te helpen